Du behöver
- 5 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- olivolja
- 1 pkt saffran
- 5 dl couscous (gärna fullkorn)
- 1 st gul lök finhackad
- 1 krm chiliflakes
- 4 st röda äpplen urkärnade och skivade
- cannellinibönor eller små vita bönor på burk
- 9 st torkade fikon tärnade kanel
- 50 g pumpakärnor rostade
- 50 g Mandelflarn rostade
- salt
- svartpeppar
Gör så här
1
Koka upp vatten, buljongtärning och 1 matsked olivolja. Tillsätt saffran. Ta kastrullen från plattan och rör ner couscousgrynen.
2
Låt stå med lock på i cirka 10 minuter. Rör om med gaffel och tillsätt eventuellt ytterligare 1 matsked olivolja.
3
Fräs lök och chiliflingor i 2 matskedar olivolja. Tillsätt äpplen, bönor och fikon. Låt fräsa en stund och strö sedan över rikligt med kanel.
4
Rör ner pumpakärnor och mandel. Blanda äppelröran med couscousen. Smaka av med salt och peppar. Gott till lammfärsbiffar.