Du behöver

  • 3-6 kycklingben (1-2/port.)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 250 g couscous
  • 100 g oliv-vitlöksblandning (finns på burk eller i butikens delikatessdisk)
  • 1 msk olivolja (gärna från olivblandningen)
  • 1 liten kruka basilika
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Tina kycklingbenen på låg effekt i mikron – om de är frysta. Pensla dem med olivolja och soja. Mikra på hög effekt (850 W) i 12 minuter. Har mikrougnen grill, använd den några minuter så att kycklingen får färg.

2
Vänd kycklingbenen någon gång. Köttsaften ska vara ljusgrå när kycklingen är klar. Linda lite aluminiumfolie runt skånken vid serveringen, så är den lättare att greppa.

3
Följ anvisningen på couscousförpackningen vid tillagningen. Rör försiktigt ner olivblandningen i den heta couscousen.

4
Finklipp basilika och blanda i. Smaka av med salt och peppar.