Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 ägg
  • 100 g smör
  • Fyllning:
  • 3 dl (200 g) sötmandel
  • 7 bittermandlar
  • 100 g smör
  • 3 1/2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • florsocker att dofta över

Gör så här

1
Arbeta samman mjöl, bakpulver, socker, ägg och smör till en smidig deg på bakbordet. Sätt degen kallt några timmar.

2
Kavla sedan ut degen och klä små välsmorda aluminium- eller bakelseformar med degen.

3
Skålla, skala och mal mandeln i mandelkvarn. Smält smöret. Vispa äggen pösiga med sockret. Tillsätt mandel och avsvalnat smör. Fördela fyllningen i formarna.

4
Grädda mazarinerna på plåt mitt i ugnen i 175–200 grader cirka 15 minuter.

5
Stjälp dem på ett fat och dofta florsocker över. Servera dem alldeles nybakade så som i Bari, eller låt dem kallna och glasera dem med florsockerglasyr.