Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 dl strösocker
- 1/2 ägg
- 100 g smör
- Fyllning:
- 3 dl (200 g) sötmandel
- 7 bittermandlar
- 100 g smör
- 3 1/2 ägg
- 2 dl strösocker
- florsocker att dofta över
Gör så här
1
Arbeta samman mjöl, bakpulver, socker, ägg och smör till en smidig deg på bakbordet. Sätt degen kallt några timmar.
2
Kavla sedan ut degen och klä små välsmorda aluminium- eller bakelseformar med degen.
3
Skålla, skala och mal mandeln i mandelkvarn. Smält smöret. Vispa äggen pösiga med sockret. Tillsätt mandel och avsvalnat smör. Fördela fyllningen i formarna.
4
Grädda mazarinerna på plåt mitt i ugnen i 175–200 grader cirka 15 minuter.
5
Stjälp dem på ett fat och dofta florsocker över. Servera dem alldeles nybakade så som i Bari, eller låt dem kallna och glasera dem med florsockerglasyr.