Du behöver

  • 1/2 färdiggrillad kyckling
  • ca 2 msk apelsinmarmelad, inte den beska typen
  • 4-5 potatisar
  • vatten, salt
  • ca 2 dl broccolibuketter
  • 1 gul lök
  • 1 dl matlagningsgrädde 15%, eller crème fraîche
  • salt, vitpeppar, strösocker
  • 1/2 dl vatten

Gör så här

1
Stycka kycklingen i serveringsbitar och pensla under eller på skinnet med apelsinmarmelad. Värm under alfolie i ugnen eller under plastfolie i mikron medan salladen bereds.

2
Skala potatisarna och dela dem i salladsbitar. Koka dem mjuka i kort saltat spad. Tag upp och sjud broccolin under lock i samma vatten, det gör inget om vätskan inte täcker grönsakerna. Tag upp.

3
Skala och klyfta löken, sjud den mjuk i grädden under lock på svag värme. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Rör i vatten och blanda potatis och broccoli med gräddlöken.