Du behöver
- 4 portioner
- 4 medelstora gulbetor
- 150 g chèvre
- 2 msk crème fraiche
- 2 tsk honung
- svartpeppar
- 12 tunna skivor serranoskinka eller annan lufttorkad skinka
- lite rucolasallad till garnering
- olivolja
- salt
Gör så här
1
Koka gulbetorna mjuka, 20-25 minuter. Känn med tandpetare. Behåll skalet så bevaras färgen bättre. Spola dem kalla, dra av skalet och dela dem på mitten. Om du vill kan du skära till dem eller stansa ut dem med en stansring som på bilden men det är inte nödvändigt.
2
Gör en grop med ett kuljärn i varje halva.
3
Sätt ugnen på 250 grader. Rör ihop chèvre med crème fraiche, honung med lite svartpeppar. Ställ betorna på en plåt och sätt in dem högt i ugnen tills de får färg, vilket tar 4-6 minuter. Servera till serranoskinka och rucolasallad med olivolja och salt.