Du behöver

  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 5 dl pumpakött rivet
  • 1 dl rapsolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 tsk kanel

Glasyr:

apelsin rivet skal av en
50 g smör
2 dl florsocker
200 g philadelphiaost
karamellfärg ev röd och gul

Dekor:

pumpakärnor rostade

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en långpanna med måtten 25 x 30 centimeter. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Rör ner den rivna pumpan och oljan.

2
Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker, kardemumma och kanel. Rör ner i äggblandningen och häll allt i långpannan. Grädda i 30 minuter. Låt svalna och förbered under tiden glasyren.

3
Tvätta och torka av apelsinen innan skalet rivs. Rör ihop smör och florsocker till en fluffig smet. Blanda ner apelsinrasp och färskost. Tillsätt några droppar karamellfärg om du vill ha en orange ton på glasyren. Dekorera med rostade pumpakärnor. Skär upp i rutor och servera. En klick lättvispad grädde kan vara gott till, men är inte nödvändigt.