Du behöver
- 36 st maränger
- 50 g sötmandel
- 4 st äggvitor
- 2 dl florsocker
- 1 msk strösocker
Vit chokladkräm:
2 msk vispgrädde
100 g vit choklad hackad
hushållsfärg ca 2 droppar röd
Gör så här
1
Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn.
2
Vispa ägvitorna till hårt skum. Vispa därefter i florsockret, lite i taget, tills marängmassan är smidig och fast. Då vispas strösockret ner i massan tillsammans med de malda mandlarna.
3
Forma maränger med två teskedar på bakpappersklädd plåt. Torka marängerna mitt i ugnen i 150 grader cirka 15 minuter.
4
Ta plåten ur ugnen och dra marängerna på bakplåtspapperet över på galler att kallna på papperet.
5
6
Chokladkräm:
7
Värm vispgrädden i en liten kastrull, eller en skål i mikron, tills grädden nästan kokar. Ta grädden av värmen och rör ner chokladen tills den smält. Blanda i färg om så önskas. Låt krämen kallna.
8
Lägg ihop marängerna med kräm emellan.
9
Maränger kan bakas några dagar i förväg, förvara dem luftigt i rumstemperatur.