Du behöver

  • 400 g hälleflundra

Marinad:

citron (ca 1 dl)

Salsa:

3 msk tomatpuré
1.5 dl vatten
1 st oliver liten burk gröna
jalapeño
1 msk koriander
salt
vitpeppar

Gör så här

Skär hälleflundran i mindre bitar. Blanda med citronsaften. Lägg ner fisken och låt den marinera 8 timmar på kall plats. Fisken är klar att ätas när den är vit och ogenomskinlig. Blanda tomatpurén med vatten, hackade oliver, fint strimlad chili, koriander, salt och peppar till en krämig sås. Lägg den väl avrunna fisken i tomatsalsan. Bjud fisken med exempelvis sallad, majs och citron.


Kommentar:
Mexiko har allt säger de som varit där. Man blir förälskad, förlorad och förledd. Kan det vara majsen, chokladen eller chilin? Eller kanske musiken, klimatet eller människorna?