Du behöver

  • 1 paket stekt, inlagd strömming i lag
  • 1/2 chilipeppar
  • rivet skal av 1/2 lime
  • Nudlar:
  • 1/2 ask (75 g) sockerärter
  • 5 dl vatten + 1 tärning
  • fiskbuljong
  • 1 paket (85 g) snabbnudlar
  • färska korianderblad

Gör så här

1
Ta upp strömmingsfiléerna ur lagen. Strö på finhackad chilipeppar och limeskal.

2
Skölj sockerärterna och strimla dem snett över baljorna. Koka upp vatten med fiskbuljongtärning. Lägg i nudlar och sockerärtsstrimlor. Koka 3 minuter tills nudlarna är mjuka. Sila bort buljongen (eller spara lite att använda som sky om så önskas).

3
Lägg upp nudlarna på fat och lägg strömmingarna ovanpå, då blir de aningen ljumma och smakar mer. Eller spola nudlarna kalla, låt droppa av och servera hela rätten kall. Garnera med korianderblad.