Du behöver

  • 2 minibaguetter
  • smörgåsmargarin
  • blandade salladsblad
  • 8 skivor spickekorv, t.ex gullsalami eller trönderfår
  • Äggröra:
  • 3 ägg + 3 msk mjölk
  • 1 msk klippt gräslök
  • 1 krm salt, 1/4 krm vitpeppar

Gör så här

1
Klyv baguetterna nästan helt igenom på längden. Bred margarin på snittytorna. Stoppa ner salladsblad i skårorna och sätt dit korvskivor som sköldar på ett vikingaskepp.

2
Gör en äggröra av ägg, mjölk, gräslök, salt och peppar som vispas lätt samman och får stelna under långsam omrörning i lätt smord stekpanna på medelvärme.

3
Lägg äggröran varm i bröden om mackorna ska ätas på en gång. Vänta annars tills äggröran kallnat.


Kommentar:
Fler mumsiga mackor hittar du om du klicka på länkarna nedan.