Laxsnittar med hjortronröra

Hjortron, tunnbröd och kallrökt lax – vilken lyxig kombo!

Tillagningstid: 15 minuter
16 stycken

Du behöver

  • 2 skivor mjukt tunnbröd
  • 100 gram isbergssallad
  • Hjortronröra
  • 100 gram färskost, t ex Philadelphia
  • 2 matskedar crème fraiche
  • 1 matsked hjortronsylt
  • Salt och peppar
  • Topping
  • 150 gram kallrökt lax
  • Frysta hjortron, tinade
  • Groddar

Gör så här

1

Skär tunnbrödsskivorna i 5 x 5 cm stora rutor, det ska bli totalt 16 stycken.

2

Hjortronröra: Blanda färskost, crème fraiche, hjortronsylt, salt och peppar i en skål. Lägg en liten klick av röran på varje brödbit.

3

Topping: Skär isbergssalladen i tunna strimlor. Toppa varje tunnbrödsruta med sallad, en bit lax, ett hjortron och några groddar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top