Du behöver
- 4 kycklingfiléer
- salt
- peppar
- 1 msk dragon
- 4 stavar stark ost
- smör
- 2 dl riven ost
- Sås:
- steksky
- 1/2 purjolök
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 3 dl vispgrädde
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 msk mango chutney (mediumstark)
- (lite socker eller sirap)
Gör så här
1
Gör en skåra i kycklingfiléerna, salta och peppra.
2
Krossa cirka 1 1/2 tsk dragon och lägg i skåran tillsammans med en oststav i varje filé, vik ihop.
3
Stek gyllenbruna på båda sidor i smör. Spara stekskyn i pannan.
4
Smörj en eldfast form och lägg i filéerna. Strö över den rivna osten.
5
Strimla purjo och paprika och fräs på svag värme i stekskyn från kycklingen. Häll på grädden, pressa i vitlöken och smula i resten av dragonen. Tillsätt mango chutney. Smaka av med salt och peppar.
6
Smaksätt eventuellt med lite socker eller sirap.
7
Häll såsen över filéerna och gratinera i ugnen 225 grader i 20-25 minuter.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.