Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • salt
  • peppar
  • 1 msk dragon
  • 4 stavar stark ost
  • smör
  • 2 dl riven ost
  • Sås:
  • steksky
  • 1/2 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk mango chutney (mediumstark)
  • (lite socker eller sirap)

Gör så här

1
Gör en skåra i kycklingfiléerna, salta och peppra.

2
Krossa cirka 1 1/2 tsk dragon och lägg i skåran tillsammans med en oststav i varje filé, vik ihop.

3
Stek gyllenbruna på båda sidor i smör. Spara stekskyn i pannan.

4
Smörj en eldfast form och lägg i filéerna. Strö över den rivna osten.

5
Strimla purjo och paprika och fräs på svag värme i stekskyn från kycklingen. Häll på grädden, pressa i vitlöken och smula i resten av dragonen. Tillsätt mango chutney. Smaka av med salt och peppar.

6
Smaksätt eventuellt med lite socker eller sirap.

7
Häll såsen över filéerna och gratinera i ugnen 225 grader i 20-25 minuter.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.