Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 msk mango chutney
  • saft av en lime
  • 1 liten chilifrukt, grön eller röd
  • 2 dl ströbröd
  • 2 st mangofrukter
  • jungfruolja att steka i

Gör så här

1
Putsa kycklingfiléerna och skär dem i skivor diagonalt. Lägg skivorna på en tallrik och pensla på mango chutney. Pressa över limesaften. Låt ligga en halvtimme.

2
Skölj och kärna ur chilin. Hacka den mycket fint. Blanda ströbröd och chili. Skölj, kärna ur och klyfta mangon.

3
Stek kycklingskivorna gyllene i oljan. Prova att kycklingen är genomstekt efter cirka 10 minuter. Lägg kycklingen på varmt fat och vänd mangoklyftorna hastigt i het panna.

4
Kyckling och mango serveras genast med gröna bönor och en smörrik potatispuré.


Kommentar:
En rätt från Påskön, ön i Stilla Havet som importerar nästan alla livsmedel från Chile.