Du behöver
- 4 kycklingfiléer
- 4 msk mango chutney
- saft av en lime
- 1 liten chilifrukt, grön eller röd
- 2 dl ströbröd
- 2 st mangofrukter
- jungfruolja att steka i
Gör så här
1
Putsa kycklingfiléerna och skär dem i skivor diagonalt. Lägg skivorna på en tallrik och pensla på mango chutney. Pressa över limesaften. Låt ligga en halvtimme.
2
Skölj och kärna ur chilin. Hacka den mycket fint. Blanda ströbröd och chili. Skölj, kärna ur och klyfta mangon.
3
Stek kycklingskivorna gyllene i oljan. Prova att kycklingen är genomstekt efter cirka 10 minuter. Lägg kycklingen på varmt fat och vänd mangoklyftorna hastigt i het panna.
4
Kyckling och mango serveras genast med gröna bönor och en smörrik potatispuré.
En rätt från Påskön, ön i Stilla Havet som importerar nästan alla livsmedel från Chile.