Du behöver
- torskfilé ca 800 g färska med skinnet kvar
Lag till rimning:
0.75 dl salt
0.75 dl strösocker
1.5 l vatten
Till ugnsbakning:
olja ca 1 msk
Rödbetsmousse:
3 st färska rödbetor (ca 200 g)
2 dl mellangrädde
1 st ägg
0.5 tsk salt
0.5 krm svartpeppar mald
Små potatiskakor:
8 st potatis medelstora
2 msk smör eller margarin att smälta
salt ca 1 tsk
1/2-1 krm svartpeppar mald
Pepparrotssås:
2 dl crème fraîche (lätt)
0.5 dl hackad gräslök
pepparrot ca 1 msk nyriven
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar mald
Bäst som rimmade blir tjocka fina filéer från mittbiten av stor torsk. Helst ska de rimmas och tillagas med skinnsidan kvar. Då håller filéerna med sin tilltalande skivighet bättre ihop och är lättare att hantera ända fram till uppläggning.