Du behöver

  • 12 (färsk)potatisar
  • 1 paket (ca 150 g) bacon
  • 2 tsk röd vinäger
  • 2 tsk (jungfru)olivolja
  • 3 tsk grovhackad persilja
  • 1 dl finskivad vårlök eller purjo
  • 1 krm svartpeppar
  • (salt)

Gör så här

1
Koka de små potatisarna i lättsaltat vatten, knappt kokta, 12-15 minuter. Stek baconet i bitar.

2
Lägg baconbitarna i en skål. Tillsätt vinäger, olja, persilja, lök och peppar. Dela potatisarna i två eller fyra och vänd ner dem i skålen med övriga ingredienser. Salta om baconsältan inte räcker till. Låt dra 10 minuter och servera.


Kommentar:
Ett tips: Sila av färskpotatisen medan den fortfarande har aningen hård kärna i mitten. Denna blir mjuk medan potatisarna ångar av. Då blir inte potatisarna så blöta.
Ett recept från Aberdeen i Skottland.