Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 150 g champinjoner annan färsk svamp eller 1 burk
  • 0.5 st krossade tomater à 400 g
  • 500 g blandfärs eller nötfärs
  • salt
  • svartpeppar mald
  • 1 msk soja
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 75 g roquefort
  • 1 dl crème fraîche

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Ansa och skär svampen i mindre bitar om färsk används.

2
Låt konserverad svamp rinna av.

3
Låt lök, svamp och tomaterna med spadet puttra i en stekpannan 5-6 min. Låt

4
svalna.

5
Krydda färsen med salt, peppar, soja och pressad vitlök. Blanda i lökfräset.

6
Mosa osten grovt och rör i färsen tillsammans med creme fraiche.

7
Köttfärslimpan tillagas bäst i en lergryta som legat i vatten 15-20 min.

8
Lergrytan ställs in i kall ugn, som nu ställes in på 225 grader.

9
Grytan skall sedan stå i ugnen i 1 tim 15 min.

10
Serveras varm med kokt potatis eller pommes frites och en nyskuren grönsallad.

11
Dryck som rekommenderas till är kyld nyuppslagen skummande öl.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.