Du behöver
- 1 st gul lök
- 150 g champinjoner annan färsk svamp eller 1 burk
- 0.5 st krossade tomater à 400 g
- 500 g blandfärs eller nötfärs
- salt
- svartpeppar mald
- 1 msk soja
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 75 g roquefort
- 1 dl crème fraîche
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Ansa och skär svampen i mindre bitar om färsk används.
2
Låt konserverad svamp rinna av.
3
Låt lök, svamp och tomaterna med spadet puttra i en stekpannan 5-6 min. Låt
4
svalna.
5
Krydda färsen med salt, peppar, soja och pressad vitlök. Blanda i lökfräset.
6
Mosa osten grovt och rör i färsen tillsammans med creme fraiche.
7
Köttfärslimpan tillagas bäst i en lergryta som legat i vatten 15-20 min.
8
Lergrytan ställs in i kall ugn, som nu ställes in på 225 grader.
9
Grytan skall sedan stå i ugnen i 1 tim 15 min.
10
Serveras varm med kokt potatis eller pommes frites och en nyskuren grönsallad.
11
Dryck som rekommenderas till är kyld nyuppslagen skummande öl.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.