Du behöver

  • ca 1 kg tjocka revbensspjäll, skurna i rejäla tärningar
  • smör, om så behövs
  • 15–20 (ca 50 g) vitlöksklyftor
  • 2–3 (ca 300 g) morötter, grovt skivade
  • 10-15 (ca 150 g) färska champinjoner, halverade
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 2 buljongtärningar (kött eller grönsak)
  • 1 1/2 dl tomatketchup
  • salt
  • peppar

Gör så här

Ta fram en gryta som dels går att bryna i och som klarar ugnsvärme. Bryn köttet. Bryn lök, morötter och champinjoner. Strö över mjölet. Tillsätt vattnet, smulade buljongtärningar och ketchupen. Lägg på lock och ställ in grytan i 200 graders ugnsvärme i 1 timme. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna kokt ris, potatis eller pasta som tillbehör.