Du behöver
- ca 1 kg tjocka revbensspjäll, skurna i rejäla tärningar
- smör, om så behövs
- 15–20 (ca 50 g) vitlöksklyftor
- 2–3 (ca 300 g) morötter, grovt skivade
- 10-15 (ca 150 g) färska champinjoner, halverade
- 2 msk vetemjöl
- 5 dl vatten
- 2 buljongtärningar (kött eller grönsak)
- 1 1/2 dl tomatketchup
- salt
- peppar
Gör så här
Ta fram en gryta som dels går att bryna i och som klarar ugnsvärme. Bryn köttet. Bryn lök, morötter och champinjoner. Strö över mjölet. Tillsätt vattnet, smulade buljongtärningar och ketchupen. Lägg på lock och ställ in grytan i 200 graders ugnsvärme i 1 timme. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna kokt ris, potatis eller pasta som tillbehör.