Du behöver
- ca 1 liter vatten
- ca 1 kg tjocka revbensspjäll, skurna i rejäla tärningar
- 2 gula lökar, halverade
- 1 morot, delad
- 1 bit rotselleri, skuren i mindre bitar
- 2 lagerblad
- 8 vitpepparkorn
- 1 tsk timjan
- 3 köttbuljongtärningar
- Sås
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl buljong från koket
- salt
- svartpeppar
Gör så här
Koka upp vattnet i en rymlig kastrull. Lägg i alla ingredienser. Vattnet ska stå jämsmed innehållet i kastrullen. Lägg på lock och låt småkoka i cirka 1 timme eller tills köttet känns mört. Ta upp köttbitarna och sila buljongen. Smält smöret, rör ner mjölet och späd med buljongen. Låt koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.