Du behöver
- 700 g fläskfilé
- smör
- 12.5 st champinjoner färska
- 1 st sparris burk
- kalvfond
- 1 bitar gorgonzolaost
- salt
- peppar
- 2.5 dl grädde
- 1 st crème fraîche
- maizenamjöl (maizenamjöl)
- kalvfond
- jasminris
Gör så här
1
Rensa fläskfilén från hinnor, stek den, utan att krydda, hel i stekpanna. Se till att den blir jämn stekt. Låt den vila en stund. Spara skyn i stekpannan.
2
Bryn champinjoner i stekpanna.
3
Skär filén i 2-3 cm skivor och lägg den i en smord ugnsfast form. Lägg svampen samt sparris ovanpå.
4
Värm skyn från filén och smaka av med kalvfond. Smula i gorgonzolost, smaka av med salt och peppar.
5
Häll murklorna i en kastrull, låt vattnet koka bort under omrörning så att svampen inte fastnar.Klipp de torra murklorna i mindre bitar och lägg i stekpannan med osten. Slå på grädde och cr?me fra”che och låt koka ihop till en krämig sås. Red eventuellt med maizenamjöl, smaksätt eventuellt med soja eller kalvfond. Häll såsen över filén och gratinera i 225 grader varm ugn i cirka 15-20 minuter.
6
Ris:Jasminris blir oftas bäst när man kokar det på samma vis som pasta. Koka med vatten och salt i 10 minuter. Slå det i durkslag. Häll tillbaka i kastrullen med lite olja i botten, låt stå på svag värme i cirka 20 minuter med en handuk över.
7
Severa med en grön sallad.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.