Du behöver

  • 2 st laxfilé portionsbitar tinad
  • 1 st limefrukt eller 1
  • fingersalt svartpeppar
  • 1 msk olivolja (oliv)olja

Ingefärssås:

2.5 dl vatten
0.5 st fiskbuljongtärning
0.5 dl grädde
saft av 1-2 msk riven färsk ingefära
salt kajennpeppar
maizenaredning ljus
2 msk korianderblad färska

Gör så här

1
1. Sätt på ugnen, 175 grader. Ansa bort eventuellt skinn samt brunt fiskkött från filébitarna. Droppa citrusjuice över fisken, salta, peppra och låt vila 5 minuter.

2
2. Hetta upp en stekpanna på het platta, häll i oljan och låt fisken ta fin färg runt om.

3
3. Lägg över i ugnsform och efterstek i ugn, cirka 10 minuter.

4
Ingefärssås:

5
1. Koka upp vatten, buljong och grädde, rör i pressat ingefärsriv och smaka av med salt och en aning kajenn.

6
2. Rör i redning, koka upp och låt småputtra under lock på svag värme 1 minut. Blanda i grovhackad koriander strax före servering.