Du behöver
- 2 burkar (à 200 g) hela matjesfiléer
- 1 kg färskpotatis
- 1 huvud grönsallat
- 2 syrliga röda äpplen + 1 msk kapris
- Örtig sås:
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1 msk majonnäs
- 1 tsk fransk senap
- 1 msk hackad persilja
- 1 msk finklippt gräslök
- 1 tsk finhackad färsk spansk peppar
Gör så här
1
Dela varje sillfilé i fyra bitar.
2
Koka färskpotatisar. Dela dem om de är stora. Trä dem på spett med sillbitar emellan. Ta kall potatis om rester finns. Lägg spetten på en bädd av sallatsblad. Skölj, kärna ur och grovhacka äpplena. Blanda med kapris. Servera till spetten.
3
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Servera ur egen skål att skeda över spetten.