Du behöver

  • Ca 500 g fläskfilé
  • Att ugnsbaka:
  • 5-6 medelstora potatisar av fast sort, t.ex. bintje eller ukama
  • 2-3 rödlökar
  • 1 fänkålsstånd (ca 200 g)
  • 2-3 morötter (ca 200 g), lilla modellen
  • 1-2 squasher (à ca 300 g)
  • 1 grön, 1 röd och 1 gul paprika
  • 1/2-1 dl olivolja
  • 2 skalade, mycket finhackade vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk salt
  • 2-3 krm nymald svartpeppar från kvarn

Gör så här

1
Klipp eller skär bort hinnor och fett från filén och skär den i skivor.

2
Stek skivorna på inte för stark värme strax innan det är dags att äta.

3
Skala och skär potatis och lök i klyftor. Skär fänkålen tvärs över i grova ringar – och morötterna i skivor.

4
Sätt ugnen på 200 grader.

5
Dela squashen på längden, skrapa ur kärnor och skär halvorna i skivor.

6
Kärna ur och skär paprikorna i stora bitar.

7
Lägg allt i en (liten) långpanna, penslad med lite av olivoljan.

8
Blanda den hackade vitlöken med olivolja och häll/pensla över grönsakerna.

9
Strö på salt och mal över peppar.

10
Sätt in långpannan i den varma ugnen och låt den stå cirka 20 minuter. Ta ut pannan och rör om bland grönsakerna. Sätt tillbaka långpannan i ugnen och öka värmen till 225 grader. Nu ska grönsakerna bakas vidare 15-20 minuter eller tills de känns mjuka och har fått lite färg.