Du behöver

  • 3 portioner snabbris
  • salt, vatten
  • 2 msk klippt gräslök
  • 1 dl färskost (kesella)
  • svartpeppar från kvarn
  • 4 mangoldblad
  • 2 1/2 dl fiskbuljong av tärning
  • 1 dutt kajennpeppar
  • 2-4 spättafiléer
  • 2 msk smör
  • saften av 1/2-1 limefrukt

Gör så här

1
1. Koka snabbriset enligt förpackningen.

2
2. När vattnet väl sugits upp blandas gräslök och färskost i. Blanda i nymalen svartpeppar.

3
3. Fördela riset på mangoldbladen som rullas ihop som kåldolmar. Fäst med tandpetare och ångkoka rullarna i en bottenskyla kajennförstärkt buljong i stor vid kastrull/traktörpanna omkring 5 minuter.

4
4. Ta upp med hålslev, håll varmt under lock eller folie. Fyll på buljongen med 1/2 dl vatten om mycket har dunstat och sjud fiskfiléerna cirka 5 minuter. Ta upp med hålslev, håll varmt.

5
5. Vispa ner smör och pressad lime i buljongen. Servera bums.