Du behöver
- 3 portioner snabbris
- salt, vatten
- 2 msk klippt gräslök
- 1 dl färskost (kesella)
- svartpeppar från kvarn
- 4 mangoldblad
- 2 1/2 dl fiskbuljong av tärning
- 1 dutt kajennpeppar
- 2-4 spättafiléer
- 2 msk smör
- saften av 1/2-1 limefrukt
Gör så här
1
1. Koka snabbriset enligt förpackningen.
2
2. När vattnet väl sugits upp blandas gräslök och färskost i. Blanda i nymalen svartpeppar.
3
3. Fördela riset på mangoldbladen som rullas ihop som kåldolmar. Fäst med tandpetare och ångkoka rullarna i en bottenskyla kajennförstärkt buljong i stor vid kastrull/traktörpanna omkring 5 minuter.
4
4. Ta upp med hålslev, håll varmt under lock eller folie. Fyll på buljongen med 1/2 dl vatten om mycket har dunstat och sjud fiskfiléerna cirka 5 minuter. Ta upp med hålslev, håll varmt.
5
5. Vispa ner smör och pressad lime i buljongen. Servera bums.