Du behöver

  • en sats kräftbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk ljus majsenaredning
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 2 tomater
  • 2 1/2 dl tärnade champinjoner
  • 1 msk smör
  • 3 kronärtskocksbottnar, tärnade
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 25 kräftstjärtar, grovt hackade
  • 600 g rödingfilé med skinnet kvar
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 2 msk matolja
  • potatis till kokning

Gör så här

1
Koka upp buljong och grädde och koka såsen i cirka 10 minuter. Red av med majsenaredning. Salta och peppra.

2
Snitta skalet på tomaterna och doppa dem 20 sekunder i kokande vatten. Spola dem kallt och dra av skalet.

3
Kärna ur och tärna dem. Bryn de tärnade champinjonerna direkt i en kastrull i lite smör. Ställ kastrullen åt sidan och lägg i tomat, kronärtskocka, gräslök och kräftstjärtar.

4
Dela rödingfilén i 5 cm breda bitar lite på snedden. Salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg i fisken med skinnsidan neråt först och halstra dem 1 1/2 minut per sida.

5
Ös över ett par matskedar sås på kräft- och grönsaksragun och värm den försiktigt. Koka upp såsen.

6
Lägg upp ragun på tallrikar, toppa med ett par bitar röding och såsen runt. Servera med kokt potatis.


Kommentar:
En krämig kräftsås passar perfekt till den halstrade rödingen. Rödingen saknar fjäll så det knapriga skinnet går utmärkt att äta.
Se länk för recept på kräftbuljong.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows