Du behöver

  • 1 burk à 425 g ( 250 g avrunna) musslor
  • 1 dl musselspad
  • 2 små morötter (ca 100 g)
  • 150 g selleristjälkar
  • 100 g färska champinjoner
  • 2 msk (raps)olja
  • 1 påse saffran
  • 2 msk nypressad
  • citronsaft
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • strösocker
  • 1 msk hackad persilja
  • Att servera till:
  • kokt ris

Gör så här

1
1. Låt musslorna rinna av i en sikt. Spara 1 dl av spadet.

2
2. Ansa och finhacka morötterna och skiva sellerin. Skär champinjonerna i klyftor eller skivor.

3
3. Fräs först morötter och selleri några minuter i olja. Lägg sedan i svampen som får fräsa med och pudra över saffran. Häll i citronsaft, musselspad och crème fraîche. Låt sjuda 5-8 minuter. Smaksätt med salt, peppar och några korn socker.

4
4. Lägg i musslorna och låt allt bli hett. Strö över persilja och servera ris till.