Du behöver
- 1 burk à 425 g ( 250 g avrunna) musslor
- 1 dl musselspad
- 2 små morötter (ca 100 g)
- 150 g selleristjälkar
- 100 g färska champinjoner
- 2 msk (raps)olja
- 1 påse saffran
- 2 msk nypressad
- citronsaft
- 2 dl crème fraîche
- salt
- nymalen vitpeppar
- strösocker
- 1 msk hackad persilja
- Att servera till:
- kokt ris
Gör så här
1
1. Låt musslorna rinna av i en sikt. Spara 1 dl av spadet.
2
2. Ansa och finhacka morötterna och skiva sellerin. Skär champinjonerna i klyftor eller skivor.
3
3. Fräs först morötter och selleri några minuter i olja. Lägg sedan i svampen som får fräsa med och pudra över saffran. Häll i citronsaft, musselspad och crème fraîche. Låt sjuda 5-8 minuter. Smaksätt med salt, peppar och några korn socker.
4
4. Lägg i musslorna och låt allt bli hett. Strö över persilja och servera ris till.