Du behöver
- 200 g (3 dl) basmatiris
- 2 gröna paprikor
- 1 stor gul lök
- 3 msk olja
- 1 msk curry
- 1-2 tsk kanel
- 2 tsk starkt paprikapulver
- 1-2 tsk salt
- 1 dl russin
- 500 g ananas i sin egen juice
- 1 msk grönsaksfond
- 100 g cashewnötter
- 1 msk flytande honung
Gör så här
1
Skölj riset ordentligt i kallt vatten och koka det enligt tidsangivelse på förpackningen.
2
Kärna ur paprikorna, skala löken och skär dem i grova bitar. Fräs grönsakerna i oljan några minuter. Rör ner curry, kanel, paprikapulver, salt och russin under tiden. Spar ananasspadet och skär ananasskivorna i bitar och tillsätt dem till grönsakerna. Späd med ananasspadet och grönsaksfond. Låt allt koka ihop ett par minuter och blanda det sedan med riset.
3
Rosta cashewnötterna lätt i torr stekpanna. Lägg upp grönsaksriset, strö över cashewnötterna och ringla över lite honung.