Du behöver

  • 200 g (3 dl) basmatiris
  • 2 gröna paprikor
  • 1 stor gul lök
  • 3 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1-2 tsk kanel
  • 2 tsk starkt paprikapulver
  • 1-2 tsk salt
  • 1 dl russin
  • 500 g ananas i sin egen juice
  • 1 msk grönsaksfond
  • 100 g cashewnötter
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

1
Skölj riset ordentligt i kallt vatten och koka det enligt tidsangivelse på förpackningen.

2
Kärna ur paprikorna, skala löken och skär dem i grova bitar. Fräs grönsakerna i oljan några minuter. Rör ner curry, kanel, paprikapulver, salt och russin under tiden. Spar ananasspadet och skär ananasskivorna i bitar och tillsätt dem till grönsakerna. Späd med ananasspadet och grönsaksfond. Låt allt koka ihop ett par minuter och blanda det sedan med riset.

3
Rosta cashewnötterna lätt i torr stekpanna. Lägg upp grönsaksriset, strö över cashewnötterna och ringla över lite honung.