Du behöver

  • 300 g rimmat bogfläsk, strimlat
  • 2 msk matolja
  • 400 g strimlad rödkål
  • 2 äpplen, tärnade
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 dl russin
  • 2 msk äppelcidervinäger eller annan vinäger
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • 3 msk sweet chili
  • 1 tsk malen kardemumma
  • vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 dl jasminris

Gör så här

1
1. Stek fläsket i oljan ett par minuter. Blanda i rödkål, äpplen, lök och russin.

2
2. Tillsätt vinäger, senap och sweet chili, krydda med kardemumma. Låt det hela fräsa under omrörning i 4-5 minuter.

3
3. Späd med lite vatten och smaka av med salt.

4
4. Servera med nykokt jasminris.