Du behöver

  • 8 st lammkotletter dubbla
  • grillolja ca 1 msk
  • 1 tsk salt

Kreolsk sås:

50 g valnötter
3 st vitlöksklyftor hackade
2 krm chilipeppar
2 krm salt
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
0.5 dl tomatpuré
0.75 dl olivolja

Gör så här

1
Börja med såsen. Rosta valnötterna i en torr stekpanna.

2
Hacka hälften av nötterna grovt.

3
Lägg resten av nötterna i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser utom oljan.

4
Mixa och tillsätt oljan i en tunn stråle medan allt mixas vidare till en tjock sås.

5
Skär små snitt i lammkotletterna. Pensla med grillolja.

6
Grilla kotletterna ca 2 minuter. Vänd, salta och bred såsen över köttet.

7
Grilla vidare 2 minuter till. Strö de hackade nötterna över kotletterna och bjud grönsaksrisotto och resten av såsen till.


Kommentar:
Välj grillolja som passar vid eventuell allergi.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows