Du behöver

  • 1 st gurka
  • 2 st äpplen t ex Signe Tillisch
  • 10 st dillstjälkar tunna
  • 1 st salladslök
  • 1.5 dl turkisk yoghurt eller grekisk yoghurt
  • 1 msk pepparrot finriven färsk
  • havssalt och svartpeppar från kvarn
  • 5 st dillvippor små

Gör så här

1
Skala gurkan, klyv på längden och kärna ur den med hjälp av en liten sked. Skär gurkan i 1 1/2 centimeter stora kuber. Skala och kärna ur äpplena, skär i 1 1/2 centimeter stora kuber. Skiva dillstjälkarna tunt, skiva salladslöken i sneda tunna skivor.

2
Blanda samman yoghurt, gurka, äpple, salladslök, pepparrot och hälften av dillstjälkarna. Krydda med salt och peppar.

3
Arrangera i skål eller i djup tallrik. Strö resterande dillstjälkar över och lägg ut dillvipporna.


Kommentar:
Yoghurt med äpple är en krispig sallad som smakar gott till allt rökt, till den pepparhalstrade laxen eller annan fisk, till fågel, korv med mera.