Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st potatis mjölig sort
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 pkt brysselkål (250 g)
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong eller hönsbuljong
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm muskotnöt
  • salt och peppar

Serveras med:

100 g köttbullar eller quornfärs
knäckebröd
2 msk saffran Crème fraiche gourmet

Gör så här

1
1. Skala och grovhacka löken. Skala och skär potatisarna bitar. Fräs båda blanka i matfett i en kastrull. Lägg i brysselkål, häll på vatten och smula ner buljong. Koka 8-10 minuter under lock.

2
2. Ta upp några brysselkål. Mosa resten av ingredienserna i soppan med stavmixer eller i matberedare. Späd med mer vatten om soppan blir för tjock. Smaka av med grädde, muskot, salt och peppar.

3
3. Halvera de sparade brysselkålen och lägg dem tillbaka i soppan tillsammans med köttbullar eller quornbitar som endast behöver värmas igenom. Strö persilja över. Knäckebröd till med crème fraiche på eller vid sidan om.

Tillagningstid
30 minuter
Portioner
2 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows