Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st potatis mjölig sort
- 1 msk smör eller margarin
- 1 pkt brysselkål (250 g)
- 5 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong eller hönsbuljong
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- 1 krm muskotnöt
- salt och peppar
Serveras med:
100 g köttbullar eller quornfärs
knäckebröd
2 msk saffran Crème fraiche gourmet
Gör så här
1
1. Skala och grovhacka löken. Skala och skär potatisarna bitar. Fräs båda blanka i matfett i en kastrull. Lägg i brysselkål, häll på vatten och smula ner buljong. Koka 8-10 minuter under lock.
2
2. Ta upp några brysselkål. Mosa resten av ingredienserna i soppan med stavmixer eller i matberedare. Späd med mer vatten om soppan blir för tjock. Smaka av med grädde, muskot, salt och peppar.
3
3. Halvera de sparade brysselkålen och lägg dem tillbaka i soppan tillsammans med köttbullar eller quornbitar som endast behöver värmas igenom. Strö persilja över. Knäckebröd till med crème fraiche på eller vid sidan om.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows