Du behöver

  • 250 gram hälleflundra
  • 1 aubergine
  • salt
  • 1 hekto kalamataoliver
  • 1 gul paprika
  • 2 tomater
  • 1 zucchini
  • 4 klyftor vitlök
  • ett par knippen färsk timjan och basilika
  • peppar
  • olivolja till stekning
  • Tillbehör:
  • 4 potatisar
  • havssalt

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva auberginen, lägg ut skivorna på en bricka och strö salt över.

2
2. Kärna ur några oliver. Häll lite olivolja i en ugnssäker form, skär paprika, tomater och zucchini i skivor.

3
3. Pressa vätskan ur äggplantan och stek sedan skivorna i olivolja. Lägg grönsakerna i en form tillsammans med skivad vitlök och oliver. Klipp örtkryddor över, ringla över olivolja och ta några tag med pepparkvarnen.

4
4. Skala och halvera potatisarna, strö över havssalt och ställ in potatisarna med de andra grön-sakerna i 15 minuter. Lägg fisken ovanpå grönsakerna och låt stå i ugnen ytterligare 15 minuter.


Kommentar:
Receptet är inspirerat av den rätt som förekommer i Åke Edwardsons deckare “Dans med ängel”.