Du behöver
- 250 gram hälleflundra
- 1 aubergine
- salt
- 1 hekto kalamataoliver
- 1 gul paprika
- 2 tomater
- 1 zucchini
- 4 klyftor vitlök
- ett par knippen färsk timjan och basilika
- peppar
- olivolja till stekning
- Tillbehör:
- 4 potatisar
- havssalt
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva auberginen, lägg ut skivorna på en bricka och strö salt över.
2
2. Kärna ur några oliver. Häll lite olivolja i en ugnssäker form, skär paprika, tomater och zucchini i skivor.
3
3. Pressa vätskan ur äggplantan och stek sedan skivorna i olivolja. Lägg grönsakerna i en form tillsammans med skivad vitlök och oliver. Klipp örtkryddor över, ringla över olivolja och ta några tag med pepparkvarnen.
4
4. Skala och halvera potatisarna, strö över havssalt och ställ in potatisarna med de andra grön-sakerna i 15 minuter. Lägg fisken ovanpå grönsakerna och låt stå i ugnen ytterligare 15 minuter.
Receptet är inspirerat av den rätt som förekommer i Åke Edwardsons deckare “Dans med ängel”.