Du behöver

  • 1 dl kakao
  • 2.25 dl mjölk
  • 1.25 dl strösocker
  • 0.5 msk kanel malen
  • smör till formen
  • 0.75 dl riven kokos
  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 210 g vetemjöl
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver

Gör så här

1
Blanda kakao, mjölk och socker i en kastrull, koka upp under omrörning. Lyft från värmen och rör i kanelen. Låt svalna.

2
Smörj en kakform som rymmer 1 1/2 liter, skaka runt kokosflingorna i den tills sidor och botten är täckta.

3

4
Rör 125 g smör med 1 1/2 dl strösocker tills blandningen blir pösig. Blanda i ett ägg i sänder. Skaka mjölet med vaniljsocker och bakpulver i en hopknuten plastpåse tills allt är väl blandat. Vänd ner mjölblandningen växelvis med den kalla chokladsåsen tills smeten är jämn. Fördela smeten i formen.

5

6
Grädda kakan i nedre delen av 175 grader varm ugn 50-60 minuter. Stick i en tandpetare och kolla att kakan är okladdig inuti. Låt den då stadga sig några minuter och stjälp så upp på fat. Låt kakan svalna under formen.