Du behöver
- 1 dl kakao
- 2.25 dl mjölk
- 1.25 dl strösocker
- 0.5 msk kanel malen
- smör till formen
- 0.75 dl riven kokos
- 125 g smör
- 1.5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 210 g vetemjöl
- 1.5 msk vaniljsocker
- 1.5 tsk bakpulver
Gör så här
1
Blanda kakao, mjölk och socker i en kastrull, koka upp under omrörning. Lyft från värmen och rör i kanelen. Låt svalna.
2
Smörj en kakform som rymmer 1 1/2 liter, skaka runt kokosflingorna i den tills sidor och botten är täckta.
3
4
Rör 125 g smör med 1 1/2 dl strösocker tills blandningen blir pösig. Blanda i ett ägg i sänder. Skaka mjölet med vaniljsocker och bakpulver i en hopknuten plastpåse tills allt är väl blandat. Vänd ner mjölblandningen växelvis med den kalla chokladsåsen tills smeten är jämn. Fördela smeten i formen.
5
6
Grädda kakan i nedre delen av 175 grader varm ugn 50-60 minuter. Stick i en tandpetare och kolla att kakan är okladdig inuti. Låt den då stadga sig några minuter och stjälp så upp på fat. Låt kakan svalna under formen.