Du behöver

  • 1 kg potatis t ex King Edward
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 3 st äggulor
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • 4 skiva tonfisk à 170 g
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Skala potatisen och koka den mjuk. Tryck den genom en potatispress ner i en bunke. Arbeta in mjöl och äggulor, krydda med salt och vitpeppar.

2
Rulla ut två centimeter tjocka rullar av degen på mjölat bord. Skär till bitar och tryck till dem med en gaffel.

3
Koka gnocchin i omgångar i lättsaltat vatten i cirka fyra minuter. Lyft upp dem med en hålslev och låt rinna av på en ren kökshandduk. Bryn gnocchin på ganska svag värme i lite olivolja.

4
Vänd tonfiskskivorna i olivolja och grilla dem i en het grillpanna tre minuter på varje sida.

5
Servera med rucolasallad, tomat, svarta oliver och en god olivolja.