Du behöver
- 1 kg potatis t ex King Edward
- 2.5 dl vetemjöl
- 3 st äggulor
- 1 tsk salt
- vitpeppar
- 4 skiva tonfisk à 170 g
- olivolja
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
Skala potatisen och koka den mjuk. Tryck den genom en potatispress ner i en bunke. Arbeta in mjöl och äggulor, krydda med salt och vitpeppar.
2
Rulla ut två centimeter tjocka rullar av degen på mjölat bord. Skär till bitar och tryck till dem med en gaffel.
3
Koka gnocchin i omgångar i lättsaltat vatten i cirka fyra minuter. Lyft upp dem med en hålslev och låt rinna av på en ren kökshandduk. Bryn gnocchin på ganska svag värme i lite olivolja.
4
Vänd tonfiskskivorna i olivolja och grilla dem i en het grillpanna tre minuter på varje sida.
5
Servera med rucolasallad, tomat, svarta oliver och en god olivolja.