Du behöver

  • 2 st ankbröst (800 g)
  • 2 st matbananer
  • 2 dl matolja

Till marinaden

2 st chilifrukt
5 cm färsk ingefära
2 st kanelstänger
1 msk kardemummafrö gröna
0.5 dl farinsocker
5 dl kaffe starkt

Gör så här

1
Kärna ur chilifrukterna och skär dem i skivor.

2
Skär ingefäran i mindre bitar. Lägg alla ingredienserna i kaffet och koka samman i 10 minuter. Låt svalna.

3
Skär flera snitt i ankans fettlager med en vass kniv. Lägg ankbrösten i kaffemarinaden över

4
natten i kylskåpet. Grilla ankan i en torr och het stekpanna med fettet nedåt. Stek ankan tre minuter på varje sida. Lägg ankbrösten i en ugnssäker form och efterstek i 180 graders värme tills innertemperaturen är 56 grader. Använd en stektermometer. Låt ankbrösten vila tio minuter invirade i folie innan de serveras. Skär matbananerna i långa tunna skivor. Fritera i matolja tills de blir gyllene. Låt skivorna rinna av på hushållspapper. Garnera rätten med några skivor banan.