Du behöver
- 2 st krabba
- 2 msk smör
- 4 msk vetemjöl
- 2 dl fiskbuljong
- 1 dl mellangrädde
- 1 msk dillblommor
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 msk majsstärkelse
- 3 st ägg
Gör så här
1
Ta ut krabbköttet och dela det smått. Smält smör i en rymlig kastrull och rör ner mjölet. Späd med buljong och grädde. Koka den tjocka såsen 3 minuter under omrörning. Ta kastrullen av plattan.
2
Krossa dillblommorna med saltet i en mortel. Smaka av såsen med dillsaltet samt vitpeppar. Rör ner majs-stärkelse. Skilj äggen och rör ner äggulorna, en i taget, i såsen. Blanda ner krabbköttet.
3
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem mycket försiktigt i smeten. Häll den i en smord 1 1/2 liters suffléform med raka kanter, eller fyll drygt 3/4 upp i smorda portionsformar.
4
Grädda sufflén på nedre falsen i 175 grader cirka 45 minuter, portionsformarna mitt i ugnen cirka 20 minuter.
5
Servera sufflén ögonblickligen,
6
den börjar falla samman på en gång när den tas ur ugnen. Servera baguetter till, och en sallad på rucola och körsbärstomater.