Du behöver

  • 2 st krabba
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 msk dillblommor
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk majsstärkelse
  • 3 st ägg

Gör så här

1
Ta ut krabbköttet och dela det smått. Smält smör i en rymlig kastrull och rör ner mjölet. Späd med buljong och grädde. Koka den tjocka såsen 3 minuter under omrörning. Ta kastrullen av plattan.

2
Krossa dillblommorna med saltet i en mortel. Smaka av såsen med dillsaltet samt vitpeppar. Rör ner majs-stärkelse. Skilj äggen och rör ner äggulorna, en i taget, i såsen. Blanda ner krabbköttet.

3
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem mycket försiktigt i smeten. Häll den i en smord 1 1/2 liters suffléform med raka kanter, eller fyll drygt 3/4 upp i smorda portionsformar.

4
Grädda sufflén på nedre falsen i 175 grader cirka 45 minuter, portionsformarna mitt i ugnen cirka 20 minuter.

5
Servera sufflén ögonblickligen,

6
den börjar falla samman på en gång när den tas ur ugnen. Servera baguetter till, och en sallad på rucola och körsbärstomater.