Du behöver

  • 4 st fläskkotletter
  • salt vitpeppar
  • 1 kruka salvia färsk
  • 1 msk smör
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.75 dl finosherry

Bönsallad med rödlök:

2 st rödlökar
1 st squash
0.5 msk smör
2 st burk kokta borlottibönor

Gör så här

1
Skrapa kotletterna fria från eventuella benflisor med bordskniv. Salta och peppra dem generöst på bägge sidor, gör snitt i fettranden, så inte kotletten skålar sig under stekningen. Smeta fast ett par tre salviablad på varje kotlettsida.

2
Bryn smör i varm stekpanna, tillsätt en skvätt olja för smakens skull. Bryn kotletterna fint på bägge sidor. Sänk värmen och lägg på lock. Låt kotletterna eftersteka cirka 10 minuter.

3
Lägg upp i varm serveringsform. Vispa ur stekpannan med sherryn och bjud den i liten snipa bredvid.

4

5
Bönsallad:

6
Halvera lökarna, då blir de lätta att skala. Klyfta dem grovt och stek dem i fettet på svag värme tills de är mjuka och glänsande. Ta upp, höj värmen. Skiva squashen och stek till fin färg, salta och peppra under tiden.

7
Skölj bönorna i durkslag, låt rinna av och värm i kastrull eller mikrougn. Blanda med lök och squash.


Kommentar:
Servera chokladglass med rån efteråt.