Du behöver
- 2 dl vatten
- 0.5 tärning oxbuljongtärning
- 3 st gelatinblad
- 8 st champinjoner
- 2 tsk smör
- salt svartpeppar
- 8 skiva bacon
- 4 st rågbröd eller vitt formbröd
- smörgåsmargarin
- 4 st röd plocksallad
- 10 st leverpastej rejäla skivor grov
- persiljeblad
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
2
Koka upp 2 dl vatten med buljongtärning. Ta upp gelatinet ur blötläggningsvattnet. Lös gelatinet i buljongen. Häll lösningen i en liten form som får stå kallt över natten, så geléet stelnar. Sedan kan det skivas direkt ur formen med bred kniv.
3
Ansa svampen och skiva den grovt, fräs den till fin färg med en aning smör, salta och peppra. Stek baconet och låt det rinna av på kökspapper.
4
Bred brödet lätt, så att salladen får fäste. Lägg på skivad pastej, bacon, skivor av buljonggelé och/eller stekt svamp. Och så ett persiljeblad, som ger fin krydda.
Sixtens danska smarrebröd