Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 0.5 tärning oxbuljongtärning
  • 3 st gelatinblad
  • 8 st champinjoner
  • 2 tsk smör
  • salt svartpeppar
  • 8 skiva bacon
  • 4 st rågbröd eller vitt formbröd
  • smörgåsmargarin
  • 4 st röd plocksallad
  • 10 st leverpastej rejäla skivor grov
  • persiljeblad

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

2
Koka upp 2 dl vatten med buljongtärning. Ta upp gelatinet ur blötläggningsvattnet. Lös gelatinet i buljongen. Häll lösningen i en liten form som får stå kallt över natten, så geléet stelnar. Sedan kan det skivas direkt ur formen med bred kniv.

3
Ansa svampen och skiva den grovt, fräs den till fin färg med en aning smör, salta och peppra. Stek baconet och låt det rinna av på kökspapper.

4
Bred brödet lätt, så att salladen får fäste. Lägg på skivad pastej, bacon, skivor av buljonggelé och/eller stekt svamp. Och så ett persiljeblad, som ger fin krydda.


Kommentar:
Sixtens danska smarrebröd