Du behöver
- 1 st citrongräs
- 1 msk ingefära fint strimlad färsk
- 1 st vaniljstång
- 2 dl vatten
- 2.5 dl socker
- apelsiner Syltade
- 1 st apelsin stor
- 2 dl socker
- 2.5 dl vatten
Dessutom
4 dl crème fraîche eller kesella
Gör så här
1
Skär plommonen i bitar och ta bort kärnorna. Koka upp vatten och socker med en halverad citrongrässtjälk och strimlad ingefära. Koka till en kompott och ta upp citrongräset.
2
Skrubba apelsinen och skiva den tunt, tunt med skal. Koka upp vatten och socker och småkoka ett par minuter utan lock. Lägg i apelsinskivorna och låt dem sjuda tills de är helt mjuka. Låt dem kallna i lagen och ställ i kylskåpet.
3
Varva plommonkompotten i glasskålar med crème fraiche eller kesella och syltade apelsinskivor. Ställ kallt före serveringen.