Du behöver

  • 1 pkt halloumiost
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk rosmarin finhackad

Bönsallad

2 st knipplökar
6 st champinjoner färska
1 msk smör eller olja
0.5 st kidneybönor à 400 g
0.5 st stora vita bönor à 400 g
citronskal
1 msk pressad citron
färsk timjan
salt svartpeppar

Gör så här

1
Sära halloumiostens två skikt, eller skär den i två breda skivor. Rör samman olja, citron och rosmarin. Lägg ostskivorna i marinaden cirka 15 minuter. Grilla sedan i grillpanna eller på träkolsgrill tills osten är varm helt igenom och den fått trevlig stekyta.

2
Grovhacka lökarnas vita del, skiva den gröna delen och spara till garnering. Skiva champinjonerna. Fräs lökhack och svamp i matfettet. Spola av bönorna och låt droppa av. Värm dem igenom tillsammans med lök och svamp. Strö på citronskal och droppa på citronsaft. Krydda med repade timjanblad, salt och peppar.

3
Fördela salladen på tallrikar och toppa med ostskivorna.