Du behöver
- 4 kycklingfiléer
- 1/2 dl söt soja, t ex ketjap manis
- 1 tsk sambal oelek
- 2 msk matolja
- 1 påse (150 g) blandad sallad
- 2 dl solrosskott
- 1/2 dl plockade korianderblad
- 3 dl jasminris
- 2 dl böngroddar
- Dressing
- saften av 2 lime
- 3 msk söt soja
- 2 msk matolja
Gör så här
1
Dela kycklingfiléerna på längden. Trä upp dem på bambuspett.
2
Marinera dem i 10-15 minuter i en blandning av söt soja, sambal oelek och matolja.
3
Blanda sallad, solrosskott och koriander. Rör ihop dressingen och vänd drygt hälften ner i salladen.
4
Bryn spetten runt om och efterstek dem i ugnen 6-7 minuter i 175 graders ugnsvärme.
Servera spetten med salladen och nykokt jasminris. Skeda gärna över lite extra dressing. Garnera med böngroddar. Ät gärna en fruktsallad efter maten så du blir riktigt mätt.