Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 dl söt soja, t ex ketjap manis
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk matolja
  • 1 påse (150 g) blandad sallad
  • 2 dl solrosskott
  • 1/2 dl plockade korianderblad
  • 3 dl jasminris
  • 2 dl böngroddar
  • Dressing
  • saften av 2 lime
  • 3 msk söt soja
  • 2 msk matolja

Gör så här

1
Dela kycklingfiléerna på längden. Trä upp dem på bambuspett.

2
Marinera dem i 10-15 minuter i en blandning av söt soja, sambal oelek och matolja.

3
Blanda sallad, solrosskott och koriander. Rör ihop dressingen och vänd drygt hälften ner i salladen.

4
Bryn spetten runt om och efterstek dem i ugnen 6-7 minuter i 175 graders ugnsvärme.


Kommentar:
Servera spetten med salladen och nykokt jasminris. Skeda gärna över lite extra dressing. Garnera med böngroddar. Ät gärna en fruktsallad efter maten så du blir riktigt mätt.