Du behöver

Med pepparrotsgrädde och räkor:

150 g räkor grovt hackade
1.5 dl vispgrädde vispad
1 msk riven pepparrot
0.5 dl dill klippt
2 krm salt
1 krm svartpeppar
10 st lax gravad eller kallrökt

Till dekoration:

10 st hela räkor
10 st gurka remsor skal från

Med avokado och crème fraiche:

2.5 st avokado skalade, urkärnade, mosade
1 dl crème fraîche (15 procent)
1.5 tsk pressad citron
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1.5 krm chilipulver
10 st lax gravad eller kallrökt

Till dekoration:

10 skiva tomat
färsk timjan eller dill

Gör så här

1
Laxrulle med pepparrotsgrädde och räkor:

2
Blanda räkorna med grädden, pepparroten, dillen, salt och svartpeppar. Smaka av. Fördela blandningen på laxskivorna och rulla ihop dem. Placera en räka ovanpå varje rulle och inhägna anrättningen med en gurkremsa.

3
Laxrulle med avokado och crème fraiche:

4
Blanda avokadon med crème fraiche, citron, salt, svartpeppar och chilipulver. Smaka av. Fördela röran över laxskivorna och rulla ihop. Stoppa rullarna i tomatringarna och dekorera med kryddgrönt.