Du behöver

  • 2 msk pinjefrön
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl polentagryn
  • 2 krm salt
  • limefrukt raspat skal av 1
  • 0.5 tsk rosépeppar krossad
  • 2 krm kajennpeppar
  • 0.5 msk strösocker
  • 2 msk russin
  • olivolja till stekning

Gör så här

1
Rosta pinjefröna lätt i torr stekpanna.

2
Koka upp mjölken under omrörning och passning, vispa i grynen och sjud under vispning tills vispen vill fastna. Ersätt den då med en trä- eller stor plastgaffel och rör tills gröten lossnar från kanterna. Ta kastrullen från värmen.

3
Blanda sedan i pinjefrön, salt, rivet skal av en lime, pepparsorterna, socker och russin. Häll ut att stelna i ett centimetertjockt lager i papprad ugnsform, cirka 20 x 30 cm. Skär rutor 10 x 10 cm och halvera dem på snedden (som med toast) till trekanter. Kan förvaras täckt, i kyl, ett par dygn.

4
Pensla med olivolja och randgrilla bitarna strax före servering.


Kommentar:
Röda och gröna salladssorter och några solrosgroddar ger krispigheten. Pressa bara lite fräsch citrus över en eller två kryddiga polentasnibbar och några rökta räkor, så är förrätten
färdig.