Du behöver
- 2 msk pinjefrön
- 4 dl mjölk
- 1 dl polentagryn
- 2 krm salt
- limefrukt raspat skal av 1
- 0.5 tsk rosépeppar krossad
- 2 krm kajennpeppar
- 0.5 msk strösocker
- 2 msk russin
- olivolja till stekning
Gör så här
1
Rosta pinjefröna lätt i torr stekpanna.
2
Koka upp mjölken under omrörning och passning, vispa i grynen och sjud under vispning tills vispen vill fastna. Ersätt den då med en trä- eller stor plastgaffel och rör tills gröten lossnar från kanterna. Ta kastrullen från värmen.
3
Blanda sedan i pinjefrön, salt, rivet skal av en lime, pepparsorterna, socker och russin. Häll ut att stelna i ett centimetertjockt lager i papprad ugnsform, cirka 20 x 30 cm. Skär rutor 10 x 10 cm och halvera dem på snedden (som med toast) till trekanter. Kan förvaras täckt, i kyl, ett par dygn.
4
Pensla med olivolja och randgrilla bitarna strax före servering.
Röda och gröna salladssorter och några solrosgroddar ger krispigheten. Pressa bara lite fräsch citrus över en eller två kryddiga polentasnibbar och några rökta räkor, så är förrätten
färdig.