Du behöver

  • 3 st squash (750 g) tjocka skivor
  • 0.5 dl matolja
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 3 st vitlöksklyftor skalade och finskivade
  • 6 st mynta kvistar färsk
  • 0.75 tsk flingsalt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

1
Skölj, torka av och skiva squashen. Stek skivorna i två-tre omgångar i olja i stekpanna tills squashskivorna fått stekbrynta prickar på båda sidor. Lägg upp skivorna på kökspapper i en långpanna så att fettet droppar av.

2
Lägg hälften av skivorna lite omlott i rader på ett fat. Skeda hälften av vinägern över skivorna. Strö på hälften av vitlöksflagorna, hälften av de strimlade myntabladen, saltflingor och peppar.

3
Täck med resten av skivorna och krydda på likadant sätt som första varvet. Lägg plastfolie över fatet och marinera rätten i kylskåp över natten.

4
Ta squashen ur kylskåpet en timme före servering och servera rumstempererad som bufférätt, till kallskuret eller som tapasrätt. Även god som förrätt på salladsblad med ljumma kuvertbröd till.