Du behöver

  • 1 kg blomkålsbuketter frysta
  • 6 dl vatten
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 4 dl mjölk
  • 2.5 msk vetemjöl
  • salt
  • 1.5 krm kajennpeppar
  • 1 st röd chilifrukt

Renstekssnibbar:

8 st fullkornsbröd
1 dl kesella mager
1 msk fransk senap (fransk)
1 tsk rosépeppar nystött
8 st rucolasallad blad
4 skiva renstek eller annat rökt kött

Gör så här

1
1. Koka blomkålen i vatten med buljongtärningar enligt fryspåsens anvisning. Använd en stor gryta.

2
2. Mixa sedan blomkålen så slät det går med buljongen, stavmixer är smidigt. Skaka mjölk och mjöl till jämn smet och vispa ned i sjudande blomkålsbuljong. Smaka av med salt och kajennpeppar, sjud 5 minuter på svag värme. Strö i tunnskivad chilifrukt strax före serveringen.

3
3. Kantskär brödet så snålt som möjligt.

4
4. Blanda kesella med senap och rosépeppar. Fördela smeten på brödskivorna. Lägg ett par rucolablad på fyra brödskivor och renstek på de andra. Lägg ihop rensteksbröden med rucolabröden och dela i trekanter.