Du behöver
- 1 st julskinka på ca 3-4 kg
- 1 st ägg uppvispat
- 1 msk Colemans senapspulver
- 4 msk ströbröd siktat
- 3 msk strösocker
Gör så här
Värm ugnen till 125 grader. Spola av skinkan i kallt vatten. Stick in en stektermometer. Lägg skinkan på ett galler med en långpanna under. Stek skinkan tills termometern visar 65 grader. Höj ugnstemperaturen till 300 grader. Skär bort svålen på skinkan, placera i en ugnssäker form. Blanda ihop senapspulver, socker och ströbröd. Pensla skinkan med ägget, strö över blandningen. Häll lite matolja i pannan, griljera i 5-10 minuter, ös skinkan med oljan under tiden.
Årets Kock, Andreas Hedlund, bjuder på ett julbord för 8 personer. Om skinkan säger han: Ett gammalt recept från en av våra stora kallskänkor. Jag har lärt mig receptet av Fredrik Erikssson under min tid på Villa Källhagen. Griljeringen går naturligtvis bra på en köpt, färdigkokt skinka också.