Du behöver
- 5 st potatis av mjölig sort
- vatten
- salt
- 1 st morot
- 1/2-1 dl lätt crème fraiche
- 0.5 dl hackad persilja
- salt
- svartpeppar nymald
Att servera med:
falukorv eller frukostkorv
blandad sallad
Gör så här
1
1. Skala och skär potatisen i klyftor och lägg i kokande lättsaltat vatten. Koka potatisen mjuk, beräkna cirka 10 minuter.
2
2. Skala och grovriv moroten under tiden.
3
3. Häll av potatisvattnet. Tillsätt morötterna, lägg på lock och vänta någon minut.
4
4. Tillsätt crème fraiche.
5
5. Mosa alltsammans med visparna till en elvisp. Starta sedan vispen och kör tills moset är jämnt och fluffigt.
6
6.Smaksätt med hackad persilja, salt och lite peppar.
7
7. Bjud med korv och en rejäl sallad.