Du behöver

  • 3.5 cm pepparkaksdeg
  • 0.5 dl mandelspån
  • bakplåtspapper i rulle

Roquefort-dipp:

50 g roquefort
0.5 dl matlagningsgrädde

Gör så här

1
Kavla ut ca 1/3 av degmängden i sänder på bakplåtspapper. För att pappret ska ligga stilla kan man lägga en urvriden fuktig handduk under. Se också till att pappersbiten är så lång att den hänger utanför bänken, och kan hållas fast med magen när du kavlar.

2
När degen är plåtstor strös mandelspån över och kavlad in i ytan med ett par lätta tag.

3
Grädda 8-10 minuter mitt i 225-gradig ugn och sporra till trekanter innan kakorna svalnat. Bryt isär de kalla kakorna efter sporrmärkena.

4
Mandeln kan givetvis uteslutas. Kakorna kan bakas i förväg , bara de förvaras torrt i tät burk.

5

6
Roquefort-dipp:

7
Mosa osten och rör i grädden.

8
Fördela i portionskoppar.