Du behöver
- 4 frasflarn
- cirka 1/2 liter vaniljglass
- 1-2 dl frusna lingon
- kanelkolasås
- Frasflarn:
- cirka 10 stycken
- 1 dl havregryn
- 2 msk smör
- 3/4 dl socker
- 1/2 msk majsstärkelse, Maizena
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 ägg
Gör så här
1
Häll havregrynen i en skål. Smält smöret och häll det hett över grynen. Tillsätt socker, majsstärkelse, bakpulver och uppvispat ägg.
2
Klicka drygt teskedsstora klickar av smeten, glest på bakpappersklädd plåt.
3
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, cirka 6 minuter.
4
Lossa flarnen medan de är varma och böj dem till skålar över upp- och nedvända glas eller koppar.
5
De frasflarn som inte går åt kan frysas.
Se länken för recept på kanelkolasås.