Du behöver

  • 4 frasflarn
  • cirka 1/2 liter vaniljglass
  • 1-2 dl frusna lingon
  • kanelkolasås
  • Frasflarn:
  • cirka 10 stycken
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk smör
  • 3/4 dl socker
  • 1/2 msk majsstärkelse, Maizena
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 ägg

Gör så här

1
Häll havregrynen i en skål. Smält smöret och häll det hett över grynen. Tillsätt socker, majsstärkelse, bakpulver och uppvispat ägg.

2
Klicka drygt teskedsstora klickar av smeten, glest på bakpappersklädd plåt.

3
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, cirka 6 minuter.

4
Lossa flarnen medan de är varma och böj dem till skålar över upp- och nedvända glas eller koppar.

5
De frasflarn som inte går åt kan frysas.


Kommentar:
Se länken för recept på kanelkolasås.