Du behöver
- 3 gelatinblad
- 1 burk (425 g) persikor i sockerlag
- ca 1 dl röda vinbär
- citronmeliss
- 2 msk Grand Marnier
- Till dekoration:
- tärnat gelé
- citronmeliss
- några vindruvor
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Låt persikorna rinna av. Spara spadet.
2
Ta fram två formar om cirka 1 dl vardera. Fyll dem med bitar av persikor, vinbär och blad av citronmeliss. Ta upp gelatinbladen och smält dem över värme i lite av fruktspadet. Blanda det sedan med 1 1/2 dl av fruktspadet plus Grand Marnier. Häll av spadet i formarna. Låt eventuell överbliven fruktsaft stelna för sig och sedan tärnas och serveras som tillbehör. Ställ fruktformarna på kall plats att stelna.
3
Stjälp upp dem på assietter och garnera med övriga tillbehör. Servera med vispad grädde, smaksatt med kardemumma.