Du behöver

  • 300 g färskpotatis
  • 300 g knippmorötter
  • 3 dillkvistar
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 200 g falukorv
  • Kall senapskräm:
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk finhackad färsk mejram

Gör så här

1
1. Skrapa eller tvätta potäter och morötter, dela de senare i grova bitar.

2
2. Lägg tillsammans med dillen i kokande vatten som precis täcker, salta. Låt sjuda 5 minuter.

3
3. Lägg i falukorven, skuren i tjocka halvmånar. Sjud på svag värme under lock tills knölar och rötter är mjuka. Det tar cirka 7 minuter till. Slå bort vattnet, peta bort dillen.

4
Senapskräm:

5
Blanda crème fraîche med salt, peppar, senap, honung och mejram.