Du behöver
- 300 g färskpotatis
- 300 g knippmorötter
- 3 dillkvistar
- 5 dl vatten
- 1 tsk salt
- 200 g falukorv
- Kall senapskräm:
- 1 dl crème fraîche
- 1 krm salt
- 1 krm nymalen vitpeppar
- 2 tsk fransk senap
- 1 tsk flytande honung
- 2 msk finhackad färsk mejram
Gör så här
1
1. Skrapa eller tvätta potäter och morötter, dela de senare i grova bitar.
2
2. Lägg tillsammans med dillen i kokande vatten som precis täcker, salta. Låt sjuda 5 minuter.
3
3. Lägg i falukorven, skuren i tjocka halvmånar. Sjud på svag värme under lock tills knölar och rötter är mjuka. Det tar cirka 7 minuter till. Slå bort vattnet, peta bort dillen.
4
Senapskräm:
5
Blanda crème fraîche med salt, peppar, senap, honung och mejram.